Framboos, Bosbes, Cranberry

     

Frambozen, Bosbessen en Cranberry

Dit zijn vruchten, waarvan iedereen wel weet dat ze gezond zijn. Maar in onze branche worden ze bijna niet gebruikt. Maar met onze nieuwe technologie kan dat veranderen. Dat gaan we graag uitleggen.

De genoemde vruchten bestaan uit: Sap, een velletje en pitjes die alle eigenschappen voor de nieuwe plant bevatten

Stap 1 Is het persen van de vruchten, zodat het sap vrij komt. Dat wordt verwerkt in sappen, limonades e.d..

Stap 2 Het overblijvende (pitjes en velletjes) worden onder hoge druk koud geperst. Hierdoor komt uit de pitjes een hoog werkzame prachtige olie beschikbaar. Deze olie is geschikt voor massages, olie pakkingen, haarverzorging of als dressing. Wij van Nibet hebben er ook een crŤme en een pakking van gemaakt.

Stap 3 Wat over blijft zijn in wezen de hardere delen. Deze "harde koek" vermalen we tot een scrub. Omdat er toch nog een restant aan werkstoffen is achtergebleven heeft deze scrub ook nog een extra verzorgende dimensie. Recept: neem wat water, een beetje Nibigel + wat van deze poeder. Roeren tot mooi smeersel ontstaat en Scrubben/Peelen maar.

Olie, pakkingen en scrub uit de pitjes en velletjes van bessen

 
 
Nibet-Wellness Bosvruchten cosmetica
 
Op basis van deze werkstoffen leveren we de volgende producten (natuurlijke remedies):
  • Pure oliŽn van de: Framboos, Cranberry en Bosbes
    • Verpakking: Flacons van 50 en 100 ml
  • Scrub van: Framboos, Cranberry en Bosbes
    • Verpakking: Pot van 230 ml
  • Pakking/masker van: Framboos, Cranberry en Bosbes
    • Verpakking: Pot van 230 en 1000 ml
  • CrŤme met het Greenberry complex 
    • Verpakking: Pompflacon van 50 of 200 ml 
 

Frambozenolie

Frambozen olie is een belangrijke bron van meervoudig onverzadigde vetzuren met inbegrip van Ω3 en Ω6 (Linoleen en alpha-linoleenzuur). Ze bevat een hoge concentratie aan antioxidanten waaronder tocopherolen en tocotriŽnolen.
De combinatie van het hoge gehalte aan tocopherolen en carotenoÔden maakt deze olie een ideaal hulpmiddel bij huidproblemen. De olie bevat Fytosterol, dat het slechte Cholesterol verlaagt.
De olie heeft een heldere goud-oranje kleur en fruitige geur en wordt snel door de huid opgenomen. Door het hoog gehalte aan α-linoleenzuur, dat anti-inflammatoire eigenschappen heeft, is het een uiterst geschikte olie om behandelingen van huidaandoeningen zoals acne en psoriasis te ondersteunen en kan zo ook gebruikt worden als actief ingrediŽnt bij functionele massages.

Cranberry olie

Veenbespitolie, ook bekend als Cranberry, is rijk aan onverzadigde vetzuren. Het is daarom ook een goede bron van Ω3 vetzuren. Het heeft de ideale verhouding in Ω3/Ω6/Ω9 essentiŽle vetzuren. In tegenstelling tot visolie en lijnzaadolie, is het een stabiele olie die geen aanleiding geeft tot onaangename smaakvervorming.
De olie bevat plantensterolen die een positieve invloed kunnen hebben op het cholesterol niveau in het bloed.
De olie is uitermate geschikt als voedingssupplement of als actief ingrediŽnt in huidverzorgende formulaties. Haar hoog gehalte aan Vitamine E en carotenoÔden leiden tot een positief effect in anti-aging formulaties. Ze bevat al de voor het lichaam belangrijke en nuttige isomeren zoals α-, β- en γ-tocopherolen en α- en γ-tocotriŽnolen.

Klinkt wetenschappelijk, voor ons dus aantrekkelijk om te verwerken in natuurlijke crŤmes e.d., maar door u natuurlijk ook in de puur natuur vorm van pakking en massage.
 

Bosbesolie

Bosbespitolie bevat een hoge concentratie aan poly-onverzadigde essentiŽle vetzuren en is een goede bron van Ω3 vetzuren.
Ze heeft een zeer hoge concentratie aan Vitamine E en andere antioxidanten zoals carotenoÔden. De olie is licht groen en dun vloeiend en voelt droog aan. Ze wordt gemakkelijk door de huid geabsorbeerd.
Bosbespit olie kan gebruikt worden voor cel- en weefselherstel, voor de behandeling van gevoelige huid en huidaandoeningen zoals acne en steenpuisten.
Het is een goede antirimpelolie die de fijne rimpels rond de ogen en de mond verzacht. Ze geeft elasticiteit aan de huid en vertraagt de veroudering van de huid.

Gebruik en Toepassingen 

De oliŽn kunnen op diverse manieren worden gebruikt:

  • Puur bij de massage
    • Dat is de manier om de vele werkstoffen te benutten voor een optimaal resultaat. Als kuur kan men eerst een keer of drie met de pure, 100% olie masseren. Geef de olie de kans om in de huid te trekken.
  • Gemengd met een andere koudgeperste olie
    • Het is goed mogelijk om een koudgeperste olie (amandel, avocado, Jojoba, Oryza) als basis te nemen en bijv. een 10% van deze olie bij te mengen.
  • Pakking
    • Breng wat olie op de huid en dek dat af met een pakking.
  • Ampul
    • Deze oliŽn zijn zo rijk aan werkstoffen, dat men ze ook kan zien als een serum uit een ampul 


 Scrub's

De koudgeperste pitjes bevatten altijd nog een beetje olie. Dat maakt deze scrub zo bijzonder. Tijdens de behandeling komen daarom toch nog werkstoffen vrij. We leveren de Scrub's in poedervorm. Om ze optimaal te gebruiken raden we aan om ze eerst toe te voegen aan onze basisgel. Of volgens onderstaand recept:
- Neem wat handwarm water ( ca. 20ml voor een gezichtsbehandeling)
- Voeg een beetje Nibigel toe
- Een theelepeltje scrub poeder
- En roer met kleine garde tot mooie massa is ontstaan. Kan haast niet fout gaan.
En nu scrubben maar. Voor het lichaam is ongeveer 5x meer nodig.
 - Extra oliŽn toevoegen is mogelijk. 
 
Pakkingen/Maskers
 
Na de persing bevatten de pitjes nog steeds waardevolle werkstoffen. Door ze heel fijn te malen en te mengen met Spelt ontstaat een prachtige basis voor een masker of pakking. De poeder kan eenvoudig worden gemengd met water, net zoals bij de Algen en Chocolade pakkingen. 
 
Men kan de pakking ook mengen met onze basisgel of u doet het zelf met Nibigel.