Koud geperste oliën vol werkstoffen

Uit noten, zaden, pitten, schillen en vruchten kunnen we olie winnen. Hierbij gaat het om z.g. "vette oliën", ook wel "basis oliën" genoemd. Deze stoffen kunnen we winnen d.m.v.:
 • Koude persing (eerste en volgende) K of  M  voor Macereren van werkstoffen in een goede neutrale basis.
  • Hele bijzondere en exclusieve oliën geven we aan met  K
   • Warme persing
   • Oplosmiddel

   Keuze van de winmethode is afhankelijk van de  kosten die men wil betalen en natuurlijk ook waarvoor men de olie wil gebruiken. Een paar voorbeelden:

   • Geschikt om in te braden, betekent ook tegen hoge temperaturen kunnen. Veel werkstoffen gaan dan verloren en ook het onverzadigde verandert in verzadigd. 
   • Culinaire doeleinden (dressing) vraagt om een perfecte smaakbeleving en aangename geur. De gezonde stoffen moeten bewaard blijven.
   • Massages vragen olie voor de functie van "glijmiddel". In ons vak willen we dan ook de vitaminen, antioxidanten en overige werkstoffen benutten. Factoren die dan ook belangrijk worden zijn: 
    • Afstemmen op huidtype
    • Indring en spreidingsvermogen van de olie
    • Het vrij zijn van conserveermiddelen en toch een goede houdbaarheid
    • Dan moet het een pure, koudgeperste olie zijn en wel van top kwaliteit!!!

   Onderstaand beschrijvingen van onze oliën. Meer weten over  onze Etherische oliën << klik hier

   Algen olie
   Geur en kleur kenmerken:
   M Met een lichte geur van de zee en een zacht groene kleur.
   Werking:
   Bevat veel mineralen, vitaminen en sporenelementen, waardoor revitalisering en mineraliseren van de huid. Prachtige vochtregulator en anti rimpel product. Mag als stootkuur puur worden gebruikt. Advies: mengen met andere olie.
   Overige
   Deze olie laat zich goed met andere oliën mengen. Voeg ongeveer 10% toe aan b.v. amandel of avocado olie. Met Nibigel maakt u er een heerlijk masker van.

    

   Aloë-Vera olie
   Geur en kleur kenmerken:
   M Een licht gele neutraal geurende olie.
   Werking:
   Een plant, bekend van de geneeskrachtige eigenschappen. Prachtige vochtregulator en anti rimpel product. Ideaal bij de vette huid en bij pukkeltjes. Trekt goed in de huid
   Overige
   Deze olie laat zich goed met andere oliën mengen. Voeg ongeveer 10% toe aan b.v. amandel of avocado olie. Met Nibigel maakt u er een heerlijk masker van.


   Amandel olie
   Geur en kleur kenmerken:
   K Een licht gele neutraal geurende olie. Het gaat hier om de zoete amandelolie. Deze mag niet naar amandel ruiken.
   Werking:
   Is ideaal om mee te masseren. Trekt goed in de huid en heeft een prima verzorgende werking. is geschikt voor alle huidtypen.
   Overige
   Deze olie laat zich goed met andere oliën mengen. Een heel gewild recept is Amandel + Jojoba. Maar ook een etherische olie is een aanrader. Twee tot drie druppels per behandeling is al genoeg. Met Nibigel maakt u er een heerlijk masker van.
    
    
    
   Argan olie